Nyári tábor – 2018. július 02-11.

Az idei nyári nagy táborunk több szempontból is különleges volt.

  • Tavaly a csapat fennállásának 25. évfordulója alkalmából nálunk vendégeskedtek a testvérvárosok cserkészcsapatainak vezetői. Akkor született meg az ötlet egy közös nyári tábor megszervezésére. Magunk sem gondoltuk, hogy erre már az idén sor kerülhet. Ebben nagy része volt Százhalombatta Város Önkormányzatának, Vezér Mihály polgármester úrnak. Köszönet érte!
  • Összesen 126 fő, ebből 25 lengyel és 10 szovátai cserkész alkotta a csapatot. Ekkora létszámmal önállóan még nem táboroztunk, így örsvezetőinket nagy kihívás elé állította a tábor megszervezése és a programok lebonyolítása. A nehézségek ellenére, a terveknek megfelelően, sikeres tábort zártunk.

  • Különleges volt a helyszín is. A megszokottól eltérően nem erdőben, hanem a Tisza-tónál táboroztunk. Rengeteg segítséget kaptunk az Aranyosi kikötő munkatársaitól, valamint a környéken lakóktól.
  • A legemlékezetesebb mégis az utolsó három nap volt. Hirtelen jött hatalmas eső miatt a tábort evakuálni kellett. A Tiszaszőlősi Általános Iskola fogadott be bennünket. A tornaterüket bocsátották rendelkezésünkre és igyekezetek kényelmünkről gondoskodni. Óriási élmény volt megtapasztalni azt az önzetlen segítséget és sok szeretetet, amit a „bajban” kaptunk. Ezúton is szeretnénk megköszönni Tiszaszőlős polgármesterének, Kerekes András úrnak, és az iskola vezetőjének Jóvér Kálmánné Rózsikának, hogy befogadtak bennünket, az iskola dolgozóinak a támogatást, a Katasztrófavédelem munkatársainak a tábor költöztetésében nyújtott segítséget és nem utolsó sorban Kövér Gábor úrnak a tíz nap alatt tanúsított áldozatkészségét és 24 órás rendelkezésünkre állását, hogy a táborunk tökéletes legyen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük